COMUNITAT

La Comunitat Valenciana es mostrarà en Fitur 2023 a través de la llum del Mediterrani

Turisme Comunitat Valenciana assisteix a Fitur amb més de 500 coexpositors i disposarà d’un espai immersiu 360 graus en el qual es projectaran imatges i aromes de destinacions diferents de la Comunitat

En els més de dos mil metres d’estand tindran cabuda les marques turístiques de la Comunitat, entre les quals s’inclou per primera vegada Elx

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les novetats de la presència de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de Fitur 2023, que tindrà lloc a Madrid del 18 al 22 de gener.

Fitur és una de les grans cites anuals del sector turístic i una de les principals actuacions de promoció per a aquest 2023, en què, segons ha avançat Francesc Colomer, “Turisme Comunitat Valenciana té previst realitzar més de 200 actuacions promocionals, entre les quals la participació en 50 fires i certàmens turístics en deu països diferents”.

Una xifra que suposa “un increment del 43 %” respecte a les fires a què la Comunitat va assistir en 2022, cobrint, a més, “mercats clau que suposen més d’un 95 % de la nostra demanda”, ha especificat Colomer.

Un estand lluminós, tecnològic i amb aromes al Mediterrani

Turisme Comunitat Valenciana presenta enguany en Fitur un estand lluminós, ampli, d’inspiració mediterrània, que juga amb la llum del Mare Nostrum en tres moments del dia: començament del dia, migdia i capvespre, canviant les tonalitats i la il·luminació de tot l’estand per a correspondre’s amb aquests moments.

A més, és una proposta que aposta per la tecnologia per a intentar traslladar el visitant fins a les nostres terres, amb set grans pantalles de quatre metres d’altura en diversos punts de l’estand i un espai immersiu 360 graus en el qual es projectaran imatges i aromes de destinacions diferents de la Comunitat.

Es tracta d’una pantalla circular que facilita al públic integrar-se dins d’una projecció i veure al seu voltant imatges de destinacions com Benidorm, la serra Mariola, Morella, Peníscola, l’Albufera o la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. L’experiència inclou poder olorar les aromes lligades al paisatge i la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

Un Fitur molt professional i bolcat en el producte

En aquesta edició, l’estand de la Comunitat Valenciana registrarà un rècord de participació, amb més de 500 coexpositors, entre empreses, entitats del sector, municipis i marques presents a l’estand, que inclou, com a novetat, Elx com a nova marca turística que tindrà el seu espai diferenciat.

Així mateix, es desenvoluparan més de 150 activitats en els cinc dies de fira, com ara presentacions, xarrades, cuina en directe, tastos i altres actuacions destinades als professionals i al públic visitant, a la qual cosa se sumaran més de 3.000 trobades i reunions entre empreses. “Esperem un Fitur molt professional i bolcat en el producte, gràcies a la gran resposta del sector, que és gent que arrisca, els que més prompte s’han alçat en la pandèmia”, ha especificat Colomer.

Segons ha assenyalat el secretari autonòmic, la Comunitat Valenciana es presenta en aquesta edició de Fitur, la 43a, com “una destinació mediterrània, sostenible i accessible, que ha incorporat la tecnologia i la digitalització en la seua oferta i oferirà experiències diverses per a tota mena de públic”.

“L’estand està carregat d’iniciatives tecnològiques”, ha continuat Colomer, que en aquest context ha recordat el treball de Turisme a través d’Invat·tur, la Smart Data Office, així com la Xarxa DTI, en la senda de la transformació i la innovació tecnològica del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer també ha assenyalat que “enguany en Fitur es donarà valor a la promoció de l’Any Sorolla”, un gran ambaixador de la nostra terra que capta l’interés d’un gran nombre de visitants. Ha destacat les obres i la reputació de l’artista, i descriu com “una aliança excepcional” la unió de Sorolla i Turisme.

Com en anys anteriors, l’estand de la Comunitat Valenciana se situarà en el pavelló 7 d’Ifema, amb 2.050 metres quadrats. El disseny, la construcció i el muntatge d’aquest pavelló ha sigut adjudicat a l’empresa valenciana Tars Design from I to C, SL, per un import total de 789.307,20 euros (IVA inclòs).

Es tracta d’un estand firal adaptable, que, a més de Fitur, està plantejat per a la presentació de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en 10 certàmens més, nacionals i internacionals, al llarg d’enguany.

Reforç de l’oferta turística experiencial

En aquesta ocasió, a més de la gran presència de marques i destinacions turístiques, Turisme CV ha apostat decididament pel producte, amb una destacada presència del programa Creaturisme d’impuls de l’oferta turística especialitzada i de base experiencial. Un programa que agrupa ja més de 1.100 empreses en les quatre línies d’actuació de què disposa: Mediterrani Cultural, Rutes Culturals, Actiu-Esportiu i Natural-Rural.

L’objectiu és promoure Creaturisme entre els professionals turístics i que el visitant conega de primera mà la diversitat de l’oferta turística experiencial que ofereix la Comunitat Valenciana.

Destaca, a més, la gran participació d’empreses tecnològiques que tindran el seu propi espai en l’estand, igual que els festivals. La Comunitat també estarà present amb espai propi en Fitur Screen, dedicada al turisme cinematogràfic, i en Fitur LGBTI+, amb l’oferta destinada a aquest segment.

Distribució d’espais

Els més de 2.000 metres d’estand estan dividits en tres grans illes i dos annexos. L’illa 1 i els dos annexos estan dedicats a les destinacions turístiques, amb espais propis per a les diverses marques turístiques de la Comunitat: Castelló Mediterrani, Costa Blanca, València Turisme, Benidorm, Visit València, Alacant i Elx. Les marques provincials acullen, al seu torn, un gran nombre de municipis de la Comunitat en els respectius espais.

L’illa 2, destinada a les empreses i al producte, acollirà més de 200 empreses, moltes de les quals associades al programa Creaturisme, en un espai en què estaran presents les diverses tipologies de producte, així com associacions i empreses turístiques de tota mena: agències receptives, allotjament, oferta complementària i associacions. Durant el cap de setmana, aquesta zona es transformarà en un espai on enguany es reprendran les activitats ludicoculturals.

L’illa 3, la zona de les experiències, inclourà una gran plaça central a l’escenari de la qual tindran lloc diverses presentacions i actuacions, així com dos espais destinats a les experiències gastronòmiques, amb cuina en directe i tastos de vi. L’annex a aquesta illa inclourà l’espai immersiu 360 graus i la zona destinada a empreses tecnològiques.

Finalment, cal destacar que està previst que el Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur se celebre el dijous 19 de gener.

Etiquetas
Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar