DestacadoELCHE

El PSOE d’Elx demana la gratuïtat permanent de l’autopista AP-7

Héctor Díez sol·licitarà que l'exempció de peatge siga indefinida per a descongestionar el trànsit a l'A-70

El portaveu socialista Héctor Díez ha explicat que la gratuïtat de l’AP-7 estarà activa fins al 15 d’octubre i sol·licitarà en el pròxim ple que el Govern d’Espanya deixe de cobrar en esta autopista. Segons Díez, la mesura permet reduir la congestió del trànsit rodat de l’A-70.

Díez també ha anunciat que portarà al ple la proposta de posar en marxa un pla d’ajudes a l’inici del curs escolar per a l’alumnat d’Infantil, Primària i ESO.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Héctor Díez, ha explicat hui que presentarà en el ple del dilluns una moció sol·licitant al Ministeri de Transports que la gratuïtat de l’AP-7, posada en marxa com a experiència pilot fins al 15 d’octubre, siga permanent. “Durant estos tres mesos sense peatge, s’ha demostrat que ha sigut una bona alternativa per a reduir el trànsit rodat que circula cada dia per l’A-70. Per això, considerem que esta iniciativa, que va nàixer amb caràcter provisional, hauria de ser permanent”, ha declarat.

Díez ha manifestat que la gratuïtat durant tres mesos, com va indicar el ministre Óscar Puente, tenia l’objectiu d’oferir una alternativa còmoda, segura i eficaç per als vehicles que fan trajectes llargs i que actualment transiten per l’autovia A-70. “Sembla que ha complit el seu objectiu, sent una opció eficaç per a reduir el trànsit, per la qual cosa demanem que la gratuïtat siga permanent”. L’A-70 es troba al límit de la seua capacitat, suportant un trànsit rodat d’entre 80.000 i 95.000 vehicles diaris.

D’altra banda, el portaveu socialista ha informat que la segona moció que presentaran en el ple del dilluns anirà dirigida a sol·licitar a l’equip de govern, format pel PP i VOX, que pose en marxa un pla d’ajudes per a l’inici del curs escolar. “Portem un any sol·licitant aquestes ajudes en diverses ocasions. Creiem que aquest programa és necessari, dirigit als alumnes des d’Infantil fins a l’ESO en centres finançats amb fons públics, fins a l’etapa obligatòria. Els costos de setembre relacionats amb la compra de material escolar han augmentat un 13% respecte a l’any passat, per la qual cosa considerem important donar suport a les famílies, ja que el cost dels cursos escolars augmenta cada any”.

Els socialistes estimen que el pressupost necessari per a aquestes ajudes seria d’1,5 milions d’euros, a través de xecs escolars que es podran gastar en els comerços locals. “La despesa en menjadors, activitats escolars, excursions i material és cada vegada major. Segons l’OCU, tres de cada quatre llars estan al límit. És necessari que l’alcalde deixe de gastar els diners en ornaments i fanals, i es preocupe més per les famílies”, ha subratllat Díez.

Finalment, proposa que aquest pla d’ajudes siga inclòs en els pressupostos de 2025.

Etiquetas
Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar