DestacadoELCHE

El PSOE d’Elx proposa centrar els nous fons europeus en habitatge públic i assequible

Héctor Díez insta l'alcalde Ruz a prioritzar projectes d'habitatge davant l’aprovació de les bases dels nous fons europeus

El portaveu del Grup Municipal Socialista d’Elx, Héctor Díez, ha anunciat una nova mesura per impulsar la construcció d’habitatges públics i assequibles al municipi. Aquesta proposta es planteja davant l’aprovació recent, dilluns passat, de les bases dels plans d’actuació integrats per a entitats locals per part del Govern d’Espanya.

Díez ha subratllat que, malgrat els reiterats rebuigs de l’alcalde Pablo Ruz a iniciatives com les ajudes al lloguer, el pla municipal d’accés a l’habitatge o la creació de la Taula de l’Habitatge, “els socialistes seguim insistint que aquest tema siga una prioritat en l’agenda de l’alcalde. L’accés a l’habitatge és la segona major preocupació de la ciutadania, i no la podem ignorar.”

El PSOE ja va presentar al març una moció al ple sol·licitant que les ajudes europees es destinaren a habitatge, que va ser aprovada per unanimitat. Ara, Díez ha llançat una nova proposta a l’alcalde perquè els projectes que es presenten davant la convocatòria de fons europeus es centren en la creació d’un parc d’habitatges públics i assequibles.

“Davant la recent convocatòria de fons europeus per al desenvolupament urbà sostenible i integrat, les bases del qual es van publicar dilluns, proposem que les iniciatives del govern municipal es centren en la promoció d’habitatges públics. No cessarem en el nostre empeny perquè aquest tema siga prioritari. Ara que tenim la possibilitat de sol·licitar aquests fons, hem d’aprofitar-los per abordar aquesta urgent necessitat”, ha declarat Díez.

El portaveu socialista també ha explicat que el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat les bases reguladores per a l’assignació financera del FEDER als plans d’actuació integrats d’entitats locals, en el marc del Desenvolupament Urbà Sostenible. La Comunitat Valenciana té assignats 139.169.091 euros per a aquest període de programació 2021-2027. Segons aquestes bases, les àrees urbanes amb més de 75.000 habitants, com Elx, podran optar a un pressupost màxim de 20 milions d’euros, incloent-hi tant l’ajuda FEDER com la part cofinançada per les entitats beneficiàries.

Encara que el termini de presentació de projectes encara no ha sigut publicat, “veiem imprescindible llançar aquesta proposta ara, donada la greu situació d’accés a l’habitatge que pateixen moltes famílies”, ha afirmat l’edil socialista.

Crítica als reiterats rebuigs de Ruz

Díez també ha criticat la negativa de l’alcalde Ruz a les propostes socialistes sobre educació i habitatge en les últimes setmanes. “Ruz ha rebutjat totes les nostres propostes, des d’ajudes per a l’inici del curs escolar fins a un pla municipal d’habitatge. Sembla que prefereix gastar en ornamentació i geranis que en solucions reals per a la ciutadania”, ha comentat Díez.

No obstant això, el PSOE continua apostant per un enfocament constructiu: “Davant aquesta nova convocatòria de fons europeus, seguim proposant que l’habitatge siga l’eix central dels projectes a presentar. Li tendim la mà al senyor Ruz perquè, pel bé de la ciutat, accepte aquesta proposta i treballe amb nosaltres en una solució efectiva per a la crisi d’accés a l’habitatge.”

Moció aprovada per unanimitat

Díez ha recordat que, en el ple de març, es va aprovar per unanimitat una moció del PSOE que sol·licitava que els nous fons europeus es destinaren a habitatge. Aquesta proposta reafirma el compromís socialista de garantir l’accés a un habitatge digne i assequible per als veïns i veïnes d’Elx.

Etiquetas
Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar