DestacadoELCHE

El PSOE Elx exige solucions urgents per a l’accés a l’habitatge mitjançant un ple extraordinari

El portaveu Héctor Díez proposa un Pla Municipal per a facilitar la construcció pública i ajudes al lloguer, sota la Llei d'Habitatge de 2023

El portaveu del Grup Municipal Socialista d’Elx, Héctor Díez, ha anunciat la sol·licitud formal d’un ple extraordinari amb la finalitat d’abordar els greus problemes d’accés a l’habitatge, la segona major preocupació entre la ciutadania. Dins de la proposta, s’inclou el Pla Municipal d’Accés i Millora de l’Habitatge “ViviElx”, que contempla la promoció de construcció pública a través de PIMESA i la creació d’un paquet d’ajudes econòmiques per al lloguer, més enllà de les actuals ajudes socials. Tot això s’emmarca en la Llei 12/2023 pel Dret a l’Habitatge.

Díez ha subratllat que l’accés a l’habitatge ha escalat en la llista de preocupacions de la ciutadania, passant del sisè al segon lloc en rellevància. “No podem seguir ignorant aquest problema. Els preus dels pisos són cada vegada més alts, el lloguer és inassolible per a moltes famílies i l’oferta d’habitatge públic és insuficient”, ha afirmat Díez, destacant que el preu mitjà de compravenda d’habitatges a Elx ha arribat als 177.000 euros, un 10% més que l’any passat, i el lloguer mitjà se situa en 800 euros, un 13% més que en 2023.

Díez ha criticat la gestió de l’alcalde, Pablo Ruz, per no prioritzar aquest tema. “El senyor Ruz s’ha centrat en l’ornament, el dogma asuncionista i les flors, però l’habitatge és un dels problemes que de veritat afecta la gent”, ha conclòs.

Etiquetas
Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar