DestacadoELCHE

El PSOE Elx denuncia la pèrdua de 12 milions d’euros del Govern d’Espanya per millorar els serveis municipals

El portaveu Héctor Díez qualifica d’irresponsable la postura del PP davant les mesures fiscals que beneficiaven a Elx amb 11,8 milions més per a serveis públics fins al 2026

El PSOE d’Elx ha qualificat d’“incomprensible” que Pablo Ruz, alcalde d’Elx, deixe perdre quasi 12 milions d’euros del Govern d’Espanya, diners que es podien invertir en serveis públics durant els pròxims dos anys. El portaveu del PSOE, Héctor Díez, ha assenyalat que el rebuig del Partit Popular a les mesures fiscals presentades per la ministra d’Hisenda és una “irresponsabilitat”, ja que permetien a Elx augmentar el seu pressupost per a serveis en 3,8 milions d’euros en 2025 i 8 milions en 2026.

Díez ha lamentat el silenci de l’alcalde davant la postura del seu partit a Madrid, que perjudica directament els interessos del municipi. “Tant demanar-li al govern de Pedro Sánchez, i ara que ofereix a Elx 12 milions d’euros, el PP s’hi oposa i Ruz calla”, ha destacat el portaveu.

A més, Díez ha volgut donar context a aquesta situació: “Hui s’havia de votar en el Congrés dels Diputats la senda d’estabilitat pressupostària per als pròxims dos anys, tant per als ajuntaments com per a les comunitats autònomes. El Govern d’Espanya ha plantejat uns criteris flexibles que permetien a Elx tenir una major capacitat de despesa: 3,8 milions més en 2025 i 8 milions més en 2026”.

Sorprenentment, segons Díez, “el PP ha mostrat el seu rebuig, tot i que les comunitats autònomes governades pel mateix partit no ho havien fet, ja que pretenia beneficiar a les administracions locals en la gestió dels diners”.

El portaveu ha recalcat que les decisions del PP a Madrid estan posant obstacles a la millora del finançament dels municipis. “L’actitud del PP a Madrid, i l’alcalde d’Elx que calla i no s’oposa a les directrius del seu partit, han fet que la Comunitat Valenciana perda 662 milions d’euros i Elx, 12 milions. Després parlen d’infrafinançament i culpen el govern. Qui està perjudicant realment els ciutadans i la millora dels serveis? Només el PP amb el seu rebuig a aquestes mesures”.

Etiquetas
Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar