MARINA BAIXA

Igualta a Altea presenta els actes commemoratius del 8 de Març, Dia de la Dona

Des de l’àrea d’Igualtat, encapçalada per Vicenta Pérez Barber, s’han donat a conéixer els actes commemoratius del 8M i que engloben diversos esdeveniments al voltant de la igualtat

Vicenta Pérez, ha donat a conéixer la programació dels actes que s’efectuaran el mes de març per motiu del 8M Dia Internacional de la Dona.

Dins dels actes hi haurà una ruta guidad de la mà de Joan Such, qui també estava en la roda de premsa tal com ens informa la regidora de l’àrea “Posem en marxa les activitats del 8M i dins de les mateixes s’engloba una ruta guiada de la mà de l’alteà Joan Such on visitarem localitzacions del municipi on van viure o van treballar dones rellevants d’Altea així com altres rutes guiades per a col·legis i instituts en les quals es duran a terme en la setmana del 7 a l’11 de març”.

Vicenta Pérez continua explicant que “els actes en commemoració del dia de la dona s’efectuaran al llarg del mes de març i no sols el dia 8 perquè hem preparat activitats des del Consell de Dones per a conscienciar sobre la igualtat i reivindicació de drets de les dones, amb la finalitat que tots puguem valdre’ns com a persones i no pel gènere”. L’edil d’Igualtat continua informat que “Ràdio Altea realitzarà un programa especial commemorant dia de la dona; el 8 de març en la plaça de l’Ajuntament i es llegirà un va manifestar contra la violència de gènere. També hi haurà una actuació musical de Sara Gessed cantant i compositora Alteana, a més, haurà situat un Punt Violeta Informatiu”.

Dins de totes estes activitats caldria destacar  la que es realitzarà el dilluns 14, on hi haurà una conferència en Sala d’actes del Centre Social a les 19.00 anomenada “Maleït Estereotip”. A càrrec de: Yolanda Domínguez, artista visual i experta en comunicació i gènere

D’un altra part, Joan Such  guía encarregat de les rutes, ha animat a la ciutadania al fet que s’inscriga en l’activitat del 6 de març i recorda que les places són limites. “En la nostra ruta guiada parlarem de dones d’una gran rellevància i importància de la història d’Altea, com, per exemple: Anneta Nicoli, cantant d’Òpera i filla del comte d’Altea, José Jorro, la tia Currita per les seues benediccions i danses a L’Abret o Catalina Tous per les seues aportacions a la construcció de l’església” ha assenyalat Such.

Vicenta Pérez ha animat a tots els alteans i alteans a participar de les activitats, i recorda que en la majoria cal inscriure’s, per a això tota persona interessada ha de comunicar-se amb la regidoria.

Per a interessats o interessades a acudir a la Trobada de Dons de comarca de la Marina Baixa el 4 de març en L’Alfás del Pi o a la manifestació del 8M a Alacant. Poden sol·licitar una plaça d’autobús a la Regidoria d’Igualtat. No obstant això, la regidora recorda que són places limitades. A més, en els mitjans de difusió de l’Ajuntament se seguirà informat i recordant els actes als interessats.

Ver más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar